Airsoft introductie

Zoals voorheen genoemd op de home page is deze website primair bedoelt voor de beginnende Airsoft speler. Als ervaren spelers hun ervaringen willen delen dan zijn ze van harte welkom.

Airsoft is een sport die zich niet alleen beperkt tot veldslagen, in tegenstelling tot wat er op Wikipedia staat. Over de mogelijkheden die er zijn kom ik in een ander hoofdstuk op terug.

Bij Airsoft wordt gebruikgemaakt van 1:1 replica’s van bestaande wapens. Deze wapens worden Airsoftapparaten, eplica’s of AEG (Automatic Electric Guns) genoemd. Naast de elektrische varianten (AEG) heb je ook Gas aangedreven apparaten en apparaten die alleen door een veer worden aangedreven (Spring gun). Airsoft wordt met plastic balletjes van 6 mm gespeeld, BB’s. Deze BB’s bestaan in verschillende gewichten, van 0,12 gram tot 0,60 gram. Ook heb je 4,5 en 8 mm BB’s. Binnen de Airsoft is 6 mm gebruikelijk en zijn biologisch afbreekbare BB’s verplicht. Kosten voor biologische en niet biologische BB’s zijn gelijk. Er is geen reden meer om milieuonvriendelijke varianten te gebruiken. Sterker nog, de biologisch afbreekbare variant, ook green BB’s genoemd, zijn tegenwoordig gladder en zorgen voor minder slijtage aan je Airsoftapparaat.

SKIRM is een rollenspel en wordt als war-game aanduiding gebruikt binnen de Airsoft. Je kunt diverse spelen binnen een Skirm houden. De meest bekende zijn capture the flag en team death match. In de afgelopen maanden is door de snelle opkomst van Airsoft ook het aantal spelvarianten enorm gestegen. Erg leuk en afwisselend.

Om je een impressie te geven heeft A.C.N. een stukje gefilmd tijdens een SKIRM en daarbij commentaar geleverd over hoe hun strategie er uit ziet om de opdracht te volbrengen. Het filmpje is wat langdurig maar levert wel een heel goed beeld wat Airsoft kan zijn. Het ligt ook vaak aan je medespelers hoe je het ervaart.

De Belgische zenderEen heeft een hele mooie impressie gemaakt die je hier kunt terugzien. In het andere filmpje zie je kort hoe een actie verloopt bij onze Belgische Airsoft-vrienden. Je komt bij Airsoft spelers tegen vanuit de gehele wereld. Tjechie, Korea, Rusland zijn geen vreemden op het Noord-Europese Airsoft continent. Wil je wat meer meekrijgen over Airsoft dan kun je veel online vinden. Maar wat zeker de moeite waard is, is het eerste Nederlandse Airsoft blad voor de BENELUX. SKIRM Magazine. Volg ze hier op facebook.

De NABV heeft ook een schitterende clip gedeeld met een Vietnam rein. Deze kun je hier bekijken: Airsoft Reeinacment Vietnam

De eerste indrukken zijn er.. je hunkert naar meer info? Vergeet dan niet dat aan deze sport ook regels verbonden zijn. Regels om het veilig en leuk te houden. Meer vind je daarover terug onder reglement en de FAQ of kijk op de website van de NABV.
De NABV heeft ook per provincie vertegenwoordigers. Deze Airsoft instructeurs en Provinciaal coördinatoren zijn er om je te informeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *